L'hospital Josep Trueta ja ho té tot a punt per a l'ampliació de l'horari de la unitat d'hemodinàmica del centre, que a partir de dilluns, 16 començarà a funcionar les 24 hores del dia.

Fonts de l'hospital Trueta han explicat que s'ha fet una reestructuració del personal que s'encarrega de l'atenció als infarts i que actualment el centre disposa de cinc equips preparats per donar servei tot el dia i no només 12 hores, com fins ara. Cada un d'aquests ?equips està format per un hemodinamista i dues persones d'infermeria.

A més, però, s'està fent formació a més personal de cara a possibles substitucions o eventualitats que puguin sorgir.

Fins ara, el servei obria de vuit del matí a vuit del vespre i, fora d'aquest horari, els pacients infartats que requerien d'una angioplàstia primària es derivaven a Barcelona.

Segons les dades del departament de Salut, durant el 2014 es van traslladar a la capital catalana uns 90 pacients. Amb aquesta ampliació, la conselleria estima que l'hospital Trueta passarà de les 240 angioplàsties que va fer l'any passat a atendre'n unes 330.

També a Lleida i Tarragona

La unitat d'hemodinàmica del Trueta no és l'única que a partir del dia 16 començarà a funcionar les 24 hores del dia, ja que dilluns també ampliaran l'horari els serveis de l'hospital Joan XXIII de Tarragona i l'Arnau de Vilanova de Lleida.

Segons va explicar el conseller Boi Ruiz fa unes setmanes, duplicar l'horari de les tres unitats tindrà un cost conjunt d'uns dos milions d'euros.