Els Mossos d´Esquadra van detenir un home per conduir un vehicle amb 12 quilos de marihuana i intentar saltar-se un control de trànsit fent mitja volta en plena carretera abans d´arribar-hi.

Els fets van passar a la carretera C-252 a l´altura de Verges al quilòmetre 12. Agents dels Mossos d´Esquadra estaven fent un control de seguretat ciutadana a quarts de cinc de la tarda quan van veure que un cotxe feia un canvi de sentit enmig de la via per tal d´evitar el control i fugia en direcció a Figueres. Durant la fugida va anar llançant objectes per la finestra. El fugitiu no va anar massa lluny i poc després els Mossos d´Esquadra el van aturar al punt quilomètric 357 de la mateixa carretera dins del mateix terme municipal vergelità.

Després d´identificar el conductor i escorcollar el seu vehicle, els agents de la policia catalana van trobar dues bosses de plàstic industrial que embolicava onze bossetes més petites a l´interior que contenien substància estupefaent. La policia va determinar que la substància localitzada era marihuana amb un pes total d´11,590 quilograms. Una altra patrulla va localitzar ­diferents objectes que el conductor havia llençat per la finestra en el transcurs de la fugida, entre els quals hi havia tres telèfons mòbils que podrien haver estat ­sostrets.

Davant les evidències delictives els Mossos d´Esquadra van detenir l´home per un delicte contra la salut pública. Segons estimacions de l´Oficina Central d´Estupefaents del Ministeri d´interior la droga podria estar valorada en 46.360 euros al mercat negre.

El detingut, un veí de Salt, va passar el 12 de febrer a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d´Empordà, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs a l´espera del judici.