Vilarrasa també va valorar la temporada cinegètica de caça menor que es va tancar l'1 de febrer. A Girona el conill continua amb captures molt baixes ja que la població es troba molt afectada per una malaltia hemorràgica que afecta aquests herbívors silvestres. Pel que fa les llebres els caçadors han notat un lleu repunt com també pel que fa al tudó, el tipus de colom més gran de la península Ibèrica. "A la muntanya no se'n troba però sí al Pla de l'Estany i al Gironès, on en determinades zones comença a ser una plaga, sobretot pel que fa als cultius de gira-sols o les gramínies", ha apuntat el vicepresident.

Estudi sobre la guatlla

Pel que fa a la perdiu, les captures són molt puntuals i els caçadors també han iniciat un estudi sobre l'emigració de la guatlla ja que en els darrers anys han notat una caiguda del nombre d'individus capturats a les comarques gironines.

"Avui en dia, malauradament, la caça menor ha minvat tant que el 90% dels caçadors es dediquen al senglar", va concloure el vicepresident de la Federació de Caça.