Oncobike. Així ha batejat l'Oncolliga Girona la primera cursa per a bicicletes de muntanya que celebrarà el dia 4 de juliol al Ripollès organitzant una etapa de 120 quilòmetres. La cursa serà per equips amb un recorregut circular amb sortida i arribada a Campdevànol i s'haurà de fer amb menys de 12 hores. Els equips estaran formats per un màxim de sis persones i un mínim de 4.

L'objectiu d'aquesta prova ve marcat per posar en marxa el pla de detecció precoç del càncer de còlon i recte a les comarques de la Garrotxa i el Ripollès, que es dirigeix a la població amb més possibilitats de patir aquests tipus de tumors.

Aquest estudi que necessita un suport econòmic es durà a terme durant dos anys, durant els quals es convidarà a participar-hi 20.265 persones d'entre 50 i 69 anys de les dues comarques: 13.456 veïns de la Garrotxa i 6.809 del Ripollès.

L' Oncobike destinarà una part dels diners recaptats a aquest estudi perquè es pugui dur a terme, des de la Fundació Oncolliga es creu que una manera de fer front el càncer és reactivant i donant suport a programes de prevenció, i aquest n'és un exemple.

L'esdeveniment tindrà un caire absolutament benèfic i per poder participar cada equip haurà de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import de 500 euros que aconseguiran amb l'organització de berenars, dinars, xocolatades, rifes o el que creguin més convenient. Els diners es detinaran íntegrament a la Fundació Oncolliga.