L'Ajuntament d'Olot va aprovar reclamar els deutes que la Generalitat manté amb els ajuntaments per la gestió de les llars d'infants municipals. També va acordar demanar que el Govern mantingui la xarxa de llars d'infants municipals, la restitució de convenis amb els ajuntaments, la convocatòria de beques i la restitució de 139 MEUR pressupostats però sense execució de finançament.

El conjunts de demandes de la moció va ser presentat pel grup municipal del PSC. Van ser aprovades amb el suport del PPC, ERC, PXC i PSC i l'abstenció de CiU.

"No soms capaços de dir que no", va afirmar Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU) en la darrera intervenció del debat. Corominas va definir la moció de "plenament electoralista".

Abans Ignasi Mulleras (PxC) havia donat ple suport a la moció.

"Estic completament d'acord en reclamar una educacio de nadons pública - va considerar Pere Gòmez-, però és fer volar coloms".

Julia Sala (PPC) va qualificar la moció de populista i va recordar que la Generalitat ha traspassat a les diputacions les subvencions de les llars d'infants.

La moció va ser defensada per Ariadna Serra (PSC). "La Llei d'Educació - va afirmar- disposa que Ensenyanent ha de subvencionar i consolidar la creació i el manteniment de les places de 0 a 3 anys en les llars d'infants de titularitat municipal". Va raonar que els pressupostos no preveuen cap partida pel finançament de les places de llar d'infants i que el sistema de finançament es va desmuntar el 2012.