L'Ajuntament de Riudaura i RCR arquitectes han obert negociacions per a la resolució de l'ús del centre cívic de Riudaura. Segons explica Eulàlia Massana (alcaldessa per ERC), "els tècnics de l'Ajuntament van fer una valoració del que costaria posar en servei l'equipament". La van presentar al Pla d'Obres de la Generalitat, on els van dir que una adequació havia de passar per RCR arquitectes, autors de l'edifici. Massana precisa que el gabinet d'arquitectes els va oferir 150.000 € de la fundació Bunka. A partir d'aquí, van establir una reunió per la setmana passada. La trobada no va tenir lloc per qüestions d'agenda. Això no obstant, Massana afirma: "Abans de deixar el mandat m'agradaria deixar el tema del centre cívic solucionat".

A més, el 13 de febrer JoaquimNadal (exconseller de Política Territorial i Obres Públiques) va fer un article d'opinió a Diari de Girona. Nadal hi va reclamar: "El repte és trobar el punt de contacte entre l'abrandament municipal que expressa, amb raó, la seva indignació davant de l'actual inutilitat del centre, l'orgull ferit de l'equip d'arquitectes que s'hauria de posar a contribució d'una solució acordada, i el paper mediador de l'administració que es resisteix a una solució radical com la que proposa l'Ajuntament i es resisteix, també, a continuar gastant diners públics en un pou sense fons". L'opinió de Nadal ha tingut efectes concrets, perquè l'Ajuntament l'ha penjat a la seva pàgina de Faceboock.

L'alcaldessa de Riudaura explica que ara la voluntat és trobar un terme intermedi a una solució valorada en 400.o00 €, dels quals, com s'exposa al principi, els arquitectes en pagarien 150.000. La intenció -segons ella- és que els tècnics municipals facin una altra proposta més econòmica que pugui ser consensuada en una assemblea veïnal i acordada amb els arquitectes.

A partir d'aquí, comença una solució a un problema que va sorgir a la llum pública el 2003. Va ser quan l'Ajuntament va decidir tancar el centre cívic posat en servei quatre anys abans. Va argumentar que per insalubre i perillós no s'hi podia fer res. Llavors, va començar la cerca d'una solució que es va albirar el 2006. Va ser quan Joaquim Nadal va signar un acord entre el Departament de Política Territorial i Sostenibilitat i l'Ajuntament. A partir del conveni, l'Incasol es va comprometre a aportar 448.356 € i l'Ajuntament de Riudaura 90.000 € per a l'obra de posada en utilitat de l'equipament. Abans de l'arribada de la crisi, al 2010, van poder fer obres per valor d'uns 280.000 €. Van aconseguir estabilitzar els baixos. Es un edifici a dos nivells. Té una part superior que dóna a la plaça i una altra d'inferior que a través d'un decalatge va a les pistes d'esport.

Solucionada la part de baix, la de dalt es va enquistar per manca de recursos. Va començar un procés de degradació que apareixia als mitjans per causa dels elements meteorològics. Fa poc el vent va arrencar part de la teulada metàl·lica. Com que no hi havia solució, Ajuntament i veïns van plantejar la possibilitat d'enderrocar-lo.