Creu Roja Joventut (CRJ) ha amenitzat les estades als hospitals a un total de 9.574 nens i nenes catalans durant 2014, prop d'un 20% més que el 2012 -quan la xifra fa ser de 7.898- i, per poder-ho fer, l'entitat ha comptat amb la participació de fins a 227 voluntaris. Pel que fa a Girona, l'any passat, el projecte d'Animació amb la Infància Hospitalitzada de Creu Roja a l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta ha comptat amb la participació de 623 infants ingressats i la col·laboració de 19 persones voluntàries.

A partir de les dades de l'any passat, l'entitat humanitària va destacar que s'ha mantingut una tendència a l'alça en els seus projectes adreçats a infants hospitalitzats.

Millorar la qualitat de vida

La branca jove de Creu Roja desenvolupa el projecte "Infància Hospitalitzada" per millorar la qualitat de vida dels nens i les nenes ingressats, intentant fer les seves estades hospitalàries més suportables -segons va afirmar l'organització mitjançant un comunicat-.

Aquest projecte té com a finalitat donar resposta a les necessitats dels infants, ja sigui de forma puntual o per a una estada a llarg termini.

Creu Roja Juventut realitza activitats d'animació en grup, transformant els espais comuns dels centres sanitaris en grans ludoteques on els nens poden compartir moments de diversió i jocs, mentre que també actuen en les habitacions d'aquells nens hospitalitzats que no poden sortir de les seves habitacions per la seva malaltia.

Els jocs van des de tallers lúdics, animacions a càrrec dels voluntaris, sessions de teatre, lectura de contes i d'altres activitats per distreure els nens hospitalitzats, fent que s'oblidin per uns instants de les seves malalties.

A Catalunya, el projecte es realitza a l'Hospital del Mar i el Vall d'Hebron, pel que fa a Barcelona; al Josep Trueta de Girona, l'Arnau de Vilanova i el Santa Maria, de Lleida; i el Verge de la Cinta, a Tortosa.