Ramon Roqué es tornarà a presentar a Sant Joan de les Abadesses. Serà la tercera vegada que encapçala una llista. La incògnita és si ho farà amb les sigles del PSC per independent o per un altre partit. Roqué no ho ha precisat, però hi ha antecedents. En motiu del procés sobiranista i sobretot pel dret a decidir, al 2013, Roqué i els membres de la seva llista van decidir suspendre la militància. És a dir, van agafar un excempció per tal de poder observar el rumb del PSC. El partit no va entrar al pacte nacional pel dret a decidir, però Roqué i els seus companys es van manifestar en tot moment partidaris d'aquest dret a decidir.

De moment, la suspensió continua. Un altre indici és que en el seu moment Roqué va assistir a assemblees dels moviments crítics amb el PSC que amb el temps s'han convertir amb Moviment d'Esquerres.

Roqué a l'any 2007 va guanyar per majoria absoluta i va rellevar la republicana Elisabet Regué, la qual per part seva abans havia substituït en ple mandat a Carles Bassaganya.

A l'any 2009, Elisabet Regué va decidir deixar de manera temporal la política municipal i va ser rellevada per Sergi Albrich. Ahir, Albrich va explicar que divendres l'assemblea local d'Esquerra a Sant Joan confirmarà el seu candidat.