Els Mossos d'Esquadra van detenir a Torrent tres lladres especialitzats a robar licors de supermercats a l'engròs. En només sis dies van entrar en sis establiments i es van emportar alcohol valorat en 4.293 euros. Els agents de la Bisbal d'Empordà van detenir el 10 de febrer tres membres de la banda. Es tracta d'una dona i dos homes, de 22 a 29 anys, tots ells de nacionalitat romanesa i veïns de Lloret de Mar.

Van quedar acusats de ser els presumptes autors de quatre delictes de furt, dues faltes de furt i pertinença a organitzacions criminals. Els detinguts, amb nombrosos antecedents i coneguts per la zona del Baix Empordà per robar en altres tipus de supermercats, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

El cas es remunta el 5 de febrer, quan els Mossos van tenir coneixement que s'havien sostret diverses ampolles de licor valorades en 342 euros d'un supermercat de Sant Joan de Palamós. Arran d'aquest fet, els agents de la comissaria de la Bisbal, van iniciar la investigació que va permetre identificar els lladres, una dona i dos homes, que ja havien estat detinguts diverses vegades, són coneguts com a reincidents, per cometre furts en diferents supermercats de Palamós, Calonge i Palafrugell.

Els responsables de l'establiment afectat van informar la patrulla que la seva cadena a havia patit diferents furts amb el mateix modus operandi en els seus establiments repartits per Catalunya.

Inhibidors o tallar l'alarma

Gràcies a la informació obtinguda, la policia va iniciar una investigació que va posar de manifest l'existència d'un grup delictiu, compost per diversos membres, que es dedicava a sostreure ampolles de licor en establiments de la mateixa cadena. La manera d'actuar dels lladres era sempre la mateixa: utilitzaven inhibidors o bé tallaven els sistemes d'alarma de les mateixes ampolles de licor, i tot seguit, utilitzaven malles interiors per transportar-les.

La investigació va concloure el passat 10 de febrer, a quarts de dues del migdia, quan una patrulla va localitzar i detenir els presumptes autors quan circulaven amb un vehicle per la carretera GI-652 a Torrent.

A l'interior del vehicle van trobar-hi material utilitzat per cometre els robatoris, com un inhibidor d'alarmes, unes alicates i unes malles elàstiques que s'utilitzen sota la roba per amagar el material sostret.

Als detinguts se'ls imputa l'autoria de quatre delictes de furt i dues faltes de furt comeses els darrers sis dies en establiments comercials de Palamós, Girona, Figueres, Vic i Tarragona. En el conjunt dels robatoris van aconseguir sostreure ampolles de licor valorades en 4.293 euros. Als tres arrestats se'ls imputa un delicte contra l'ordre públic i pertinença a organitzacions i grups criminals.