Les inclemències meteorològiques i el veto rus han castigat els agricultors gironins l'últim any, amb la pedra com l'adversitat climatològica més perjudicial i sobretot pel que fa a l'horta, ja que el 2014 va causar pèrdues d'entre un 4o i un 80%. En aquest màxim es troben camps de Fontanilles, Gualta, Serra de Daró i la Tallada d'Empordà; però amb Sant Hilari Sacalm molt a prop, ja que va patir danys equivalents al 70% de la collita.

La fruita dolça ha estat el segon cultiu més afectat, amb pèrdues del 60% a Vilobí d'Onyar i d'un 45% a Torroella de Fluvià. Tal com va informar el sindicat Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), en municipis del Baix Empordà la pedra va afectar tant l'horta com la fruita dolça. JARC també es va referir al perjudicis que els aiguats del desembre van causar a l'Alt Empordà, amb minves d'entre el 40 i el 60%. Pel que fa al veto rus a importacions agroalimentàries, el sindicat va apuntar que ha causat pèrdues de fins a un 80% al sector de la fruita i d'un 40% al porcí.

Per tot plegat, l'organització agrària JARC-COAG exigeix al Ministeri d'Hisenda reduccions dels mòduls de l'IRPF als productors de Girona.