El 23 de febrer, el 10 i el 16 de març són els dies que la jutgessa ha decidit per les declaracions dels testimonis per a la presa de dades destinada a establir si hi ha irregularitats en la gestió de l'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols.

Havien de declarar fa unes setmanes, però un advocat de la defensa de l'Ajuntament va demanar un ajornament. Entre els testimonis hi han una tècnica municipal i particulars vinculats a polígons d'actuació urbanística. Es tracta de zones situades als límits del Pla de Bastons que el POUM determina que s'han d'urbanitzar segons les regles del Pla de Bastons.

Per tal de facilitar les obres, l'Ajuntament va signar convenis amb els propietaris del Polígon d'Actuació Urbanística (PAU3) i del Sòl Urbà no Consolidat (SUNC2) perquè poguessin urbanitzar pel seu compte. És a dir, van acordar que l'execució de les obres d'urbanització es fés fora de l'àmbit global del projecte d'urbanització del Pla de Bastons.

En referència al SUNC2, la regidora Àngels Armengou d'Independents-PM (Ple del 6 de juny del 2013), el va considerar un greuge comparatiu en relació a la resta de veïns del Pla de Bastons. Va definir-lo de tracte de favor i va definir d'error que el conveni (signat al 2007) s'hagués presentat a l'aprovació del ple al 2013.

El PAU3 i el SUNC2 formen part de la documentació reclamada per l'impulsor de la querella, Francesc Prat. També hi ha documentació sobre d'altres polígons d'actuació urbanística, sobre la carretera de Sant Iscle i sobre la contractació de l'obra del carrer del Soler.

L'Ajuntament en una nota de premsa ha respost a les declaracions fetes al Diari de Girona per Àngels Armengou. Indiquen que és fals que no li donessin explicacions i també que no li facilitessin documentació.

També defineixen d'incomprensiva l'afirmació de no anar contra les persones, quan la querella porta noms i cognoms.