L'equip de govern de CiU en el ple d'anit va donar compte de la proposta d'usos de l'hospital Sant Jaume. Va presentar una memòria descriptiva aprovada a la Junta de Govern del 5 de febrer. Segons va explicar Estanis Vayreda (CiU), la previsió aprovada és destinar un 45,31% dels 12.000 m2 de superfície a residència geriàtrica. En concret són 5.300 m2 que han de multiplicar per 2 les places actuals. És a dir, passaran de 60 a 120.

Els espais que acolliran les dependències de l'Ajuntament sumen 4.880 m2 (un 41,80% del total). Estaran a les antigues plantes de convalescència de l'hospital. D'altres concrecions són que l'oficina de turisme anirà a la cruïlla entre els carrers Sant Rafel i doctor Fàbregues (antiga Creu Roja), que lapart interior de consultes externes es destinarà a sala d'actes i que hi hauran 910 m2 d'espais comercials als carrers Sant Rafel i doctor Fàbregues. Encara queden 595 m2 a l'extrem oest de la planta soterrani i de la planta baixa de la clínica.

El fet que l'aprovació s'hagi fet per junta de govern no va agradar el grup socialista. "No hi tenim ni veu ni vot", va considerar Josep Guix (portaveu del PSC). Els socialistes van reclamar que la proposta sigui consensuada i per la seva part van proposar invertir els plans de l'equip de govern. Ells aposten per aprofitar les habitacions de convalescència del carrer Mulleras per residència geriàtrica i destinar el que eren les consultes externes a les dependències del municipi: serveis educatius, de promoció i d'altres. Júlia Sala (PPC) es va mostrar d'acord amb la proposta socialista d'aprofitar les habitacions i també d'acord amb la idea de la Junta de Go ern de CiU. Esquerra i PxC no van posar objeccions.

Expropiacions

El ple va aprovar per unanimita l'expropiació d'una finca situada darrere del cementiri, al costat de la gredera del Montsacopa. Fet el tràmit d'acord amb la propietat el cost ha estat de 46.000 € per una hectàrea. La idea és que sigui l'eix del Parc dels Volcans.

El ple també va aprovar per unanimitat un acord de preu just per una finca de la carretera de Sant Joan de les Abadesses.