L'Ajuntament de Santa Pau presentarà una queixa acompanyada de signatures a la companyia elèctrica Fecsa Endesa. L'origen de la reclamació està en un tall de llum que va afectar uns 150 usuaris del nucli urbà de Santa Pau, durant unes 11 hores del dimecres, dia 18 de febrer. Les causes de la protesta -segons explica Josep Companys (alcalde de Santa Pau per UpSP-AM)- són l'escassa informació i el fet que, tot i reclamar-lo, la companyia no va posar cap generador.

Segons explica Companys, a 2/4 de vuit del matí va marxar el llum i la connexió de telèfonia de les companyies Vodafone i Orange. D'immediat, els usuaris es van dirigir a l'Ajuntament a la cerca d'explicacions. "És el primer lloc, on va tothom", observa Companys.

Des de l'administracio municipal van contactar amb Endesa i els van contestar - segons l'alcalde- que es tractava d'una avària o que tornessin a trucar en el termini d'una hora i mitja. "És una resposta molt poc concreta", qualifica l'alcalde.

Companys considera que l'explicació no va satisfer les reclamacions dels veïns. Més tard van saber que havia caigut un cablejat en una zona de difícil accés de Batet de la Serra (un agregat d'Olot). La ubicació de l'avària només va incidir al nucli antic de Santa Pau, perquè els disseminats, agregats i barris reben l'energia d'altres llocs, com per exemple Olot.

A les 18,30 hores de la tarda, l'avària va quedar reparada i el poble va tornar a la normalitat. Això no obstant tanta estona sense llum va perjudicar els comerços i els establiments de restauració.

Companys considera que el perjudi s'hauria evitat amb generadors d'electricitat situats a indrets estratègics. Indica que ja havien reclamat generadors quan la companyia els va anunciar talls de llum per causa de reparacions i no els els van proporcionar. També apunta que és el primer cop que la localitat es troba amb un tall de llum tan llarg sense un context de meteorologia adversa.

Una situació similar -segons ell- es va va viure durant les fortes nevades del 2009 i tampoc van posar generadors.