El parc de Bombers Voluntaris d'Alp ha reobert les portes i torna a estar operatiu després d'un mes clausurat per les reivindicacions del personal. Van deixar de prestar servei cansats de promeses de millora i després d'estar 40 anys en un local cedit per l'Ajuntament on s'han fet poques remodelacions. Aquest divendres, Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments va anunciar que el servei torna a estar operatiu després de l'acord de l'ajuntament d'Alp i la resta de la zona -Alp, Das, Urús, Prats i Sansor i Fontanals de Cerdanya- juntament amb la Direcció General. Això suposarà que en breu es comenci a treballar amb els plànols de les obres de reforma.

Aquesta reforma contemplarà pujar una planta per sobre les cotxeres, on s'ubicarà el menjador i un bany complet així com també un sobreàtic que podrà utilitzar-se com a estança per dormir en cas que fos necessari.

D'altra banda, la planta baixa, on actualment hi ha la zona del menjador, es reorganitzarà i millorarà l'espai dels vestuaris. Es preveu que les obres puguin començar a la primavera.

Fa un mes, els Bombers Voluntaris d'Alp van presentar una carta al comandament i a l'Ajuntament en què anunciaven que si no escoltaven les seves reivindicacions, deixarien de treballar, com han fet durant un mes. Ara, segons la Direcció General, ja atendran les emergències que sorgeixin tal com s'havia fet fins ara.