L'Ajuntament d'Olot, en el seu darrer ple, va aprovar la cessió d'ús d'un espai de l'Hospici a l'Observatori del Paisatge de la Generalitat de Catalunya. "L'any 2005, l'Ajuntament va cedir un espai del primer pis de l'Hospici a l'Observatori del Paisatge", va explicar Josep Berga (regidor de Cultura per CiU). Va puntualitzar: "Així, fa 10 anys de la ubicació de l'Observatori a Olot". Posat el tema en context, Berga va explicar: "l'any passat, gràcies a un ajut de la Direcció General de Patrimoni, vam poder fer les obres del centre de documentació de l'Observatori del Paisatge.

Es tracta, d'una ampliació per ubicar el fons documental. "La veritat -va considerar- és que tenen una col·lecció d'aquest tema única i la vàrem voler dignificar". Va precisar: "El que fem avui és regularitzar-ho".

Va explicar que al lloc, on ara hi ha el centre de documentació, fa temps s'hi havia guardat el fons de l'escultor Josep Clarà. Va apuntar que ara el llegat de l'escultor està al magatzem municipal de can Jombi molt ben guardat.

Tots els grups municipals van estar d'acord amb la cessió. Josep Guix (portaveu del PSC) va dir: "Celebrem que s'hagi pogut fer la cessió de l'espai". Va indicar que a més de fer conferències l'Observatori també està present en activitats ciutadanes. Va posar d'exemple el Congrés de Paret Seca.

Ignasi Mulleras (PxC) va exposar que hi estava d'acord. Pere Gómez (ERC) va definir de luxe el fet que l'Observatori del Paisatge estigui a Olot. "Ens promou la ciutat", va considerar.

Júlia Sala (PPC) va dir: "Hi estic totalment d'acord". Va considerar que l'espai que fins ara s'estava utilitzant s'havia fet petit i va indicar que els informes dels tècnics municipals encomanaven l'ampliació.

L'Observatori del Paisatge és un organisme de caràcter nacional que estudia i treballa els efectes del progrés en el paisatge. Procura que les coses referents al paisatge es facin bé.