L'Ajuntament d'Olot intentarà comprar el cràter del volcà Montsacopa i fins i tot el volcà la Garrinada (al costat), si en té l'oportunitat. Ho va anunciar ahir Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU) en la visita que va fer Santi Vila (conseller de Territori i Sostenibilitat) al volcà Montsacopa d'Olot. "Nosaltres -va apuntar Corominas- estem atents". La direcció del sentit d'oportunitat de l'Ajuntament -segons va assenyalar- abasta els cràter del Montsacopa. "Esperem -va descobrir- que en els propers mesos puguem fructificar el tema del cràter del volcà de Sant Francesc [Montsacopa] que, com sabeu, és privat".

L'alcalde va explicar que n'ha parlat amb Damià Calvet (director de l'Incasol). "Busquem sistemes de col·laboració -va precisar-, perquè no són temes per llançar-te". Va desitjar: "Tant de bo poguéssim". Encara, va indicar: "De la Garrinada també se'n parla".

Corominas va exposar les intencions de l'Ajuntament unes hores després d'haver signat la compra del solar del mas Pomés per uns 450.000 €. Es tracta d'un terreny d'uns 3.000 m2, situat al costat de la falda del volcà Montsacopa. El solar -segons Corominas- tindrà un canvi immediat. Ara, és un espai herbat i ple de matolls i bardisses que en dies serà netejat per la Brigada. Corominas va assenyalar que el terreny serà el connector entre les grederes del Volcà Montsacopa, l'arxiu i el centre d'Olot. És a dir, durant dècades el solar feia de frontera natural entre el volcà i el centre d'Olot. "Ara -va situar Corominas- ja podem dir que és patrimoni municipal i estic segur que d'aquí a un mes hi haurà un canvi espectacular".

Va considerar que la connexió entre la gredera i el terreny seran fonamentals per al futur parc dels volcans. Es tracta d'un projecte que vol situar Olot en el mapa del turisme atret per atractius naturals. "Hi estem treballant -va situar- de cara a anar a buscar una subvenció europea que el faci factible". Va explicar que ara els tècnics municipals treballen en la redacció del projecte que volen presentar a la Unió Europea.

Vial Sant Jordi

En la visita al Montsacopa, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va aprofitar per anunciar: "En les properes setmanes, actuarem en la primera fase del Vial Sant Jordi". Va concretar que suposarà una inversió de 200.000 €. Procurarem -va desitjar- que sigui una acció ràpida i eficaç". Pel que fa a les altres etapes va anunciar que ja s'ha començat el procés de licitació per una acció de millora global valorada en 1 milió d'euros Va condicionar l'inici de la millora de la totalitat del vial a l'aprovació definitiva de les previsons comptables de la Generalitat.