L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha modificat el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per tal de poder comprar l'estació de Toralles a l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF). La Comissió Provincial d'Urbanisme, celebrada el 12 de febrer, va aprovar aquesta modificació urbanística de manera definitiva.

L'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, va explicar que el canvi és per poder declarar l'edifici de l'estació com a equipament social i cultural. A partir de la declaració -segons Roqué-, l'Ajuntament podrà començar un procés d'expropiació. "Es tracta -va precisar- d'un tràmit necessari per a la compra". L'alcalde va avançar que en el decurs dels propers dies es reunirà amb representants d'ADIF per tal de concretar els tractes. "Els passaré -va dir també el batlle- una proposta de preu".

"La idea -va afirmar- és transformar l'estació en un equipament turístic". Roqué va concretar que estarà relacionat amb les mines de carbó d'Ogassa i en el transport del mineral fins a l'estació de Toralles. De la parada, en sortien els trens que transportaven el carbó a les fàbriques de Barcelona.

Roqué va indicar que és un projecte a llarg termini, pel qual l'Ajuntament treballa des de fa temps. Va aclarir que la intenció és recuperar el patrimoni miner que hi ha entre Ogassa i Sant Joan.