Apedregats. Així és com van acabar el revisor del tren i un agent de la Policia Nacional que es trobava fora de servei després de voler aturar dos incívics. Els dos joves es van dedicar a provocar diversos aldarulls durant el trajecte. Finalment, el policia fora de servei els va poder interceptar, va alertar els Mossos d'Esquadra i quan el comboi va arribar a Girona van quedar detinguts.

Els dos autors dels aldarulls del 15 de febrer són un menor d'edat i un home de 26 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Girona i van quedar arrestats com a presumptes autors d'un delicte de danys i un delicte de coaccions.

El menor d'edat va ser lliurat als seus tutors legals i serà citat properament per la Fiscalia de Menors. Pel que fa a l'altre arrestat, amb antecedents, va passar el 16 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la llibertat.

Els fets es remunten cap a les set de la tarda del diumenge 15 de febrer. En aquell moment, els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona van rebre l'alerta que s'havien produït aldarulls en un tren de rodalies que cobria el trajecte que enllaça Portbou amb Girona i que en aquell moment es trobava a l'estació de Girona ciutat.

En arribar al lloc, els agents van posar-se en contacte amb un agent de la Policia Nacional, que es trobava fora de servei i que havia aconseguit retenir els dos suposats autors dels aldarulls. El policia i l'interventor del tren van explicar als agents que durant el trajecte els dos joves havien provocat aldarulls i havien bloquejat les portes de comunicació entre els vagons, fet que impedia l'exercici de les funcions de l'interventor.

Aturen el comboi i el pinten

A més, a l'alçada de Bordils van activar el fre d'emergència i van aturar el comboi. Seguidament van baixar i van pintar l'exterior d'un vagó amb esprais.

Davant els fets, el policia i l'interventor van recriminar l'acció dels joves i aquests els van llençar pedres. Finalment a l'estació de Girona, el policia va poder interceptar els dos joves i va trucar als mossos per informar dels fets.

La patrulla va identificar i escorcollar els dos joves. Llavors van poder veure que portaven la clau metàl·lica amb la qual haurien bloquejat les portes del vagó i 14 pots d'esprais de pintura, amb què van pintar un dels vagons quan van aconseguir parar el tren a Bordils.

Els dos nois van quedar detinguts pels Mossos d'Esquadra de Girona com a presumptes autors d'un delicte de danys i un delicte de coaccions. I és de fet els danys el que va quantificar posteriorment un representant de Renfe. Segons va assegurar, els danys produïts superaven amb escreix els 400 euros.

Quant als dos detinguts, el menor edat properament haurà de comparèixer davant la Fiscalia de Menors. L'altre arrestat, que comptava amb antecedents policials, va passar l'endemà dels fets a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat.