El grup d'ICV-EUiA al Parlament ha entrat cinc preguntes per escrit demanant detalls de la gestió de residus als trens de la línia del TAV gironí. La formació ha fet aquesta petició després d'haver tingut coneixement que a l'estació d'alta velocitat Figueres-Vilafant s'ha detectat una mala administració dels residus del servei de bar-restaurant que hi ha als combois del TAV.

Així, ICV vol saber quins són els acords oficials per al tractament de residus dels trens i com s'ha dut a terme fins ara. De fet, aquest grup ha recordat que els vagons d'alta velocitat que tenen el servei de bar-restaurant disposen dels contenidors diferenciats per poder fer una recollida de residus separada i facilitar-ne el reciclatge. És per aquest motiu que la formació ha demanat detalls sobre quines fraccions es recullen de manera separada, a més de les dades absolutes i relatives de les fraccions recollides. ICV també ha sol·licitat saber quines són les estacions del TAV on es poden dipositar les fraccions separades, a part de conèixer les empreses que s'encarreguen de recollir-les i de fer-ne el tractament.

Malgrat que la política de residus és de competència autonòmica, la formació parlamentària ecosocialista també ha optat per fer arribar les mateixes preguntes al Congrés dels Diputats (a través del grup de l'Esquerra Plural), tenint en compte que la gestió de la línia gironina d'alta velocitat depèn directament del Ministeri de Foment.