La Diputació de Girona continua enguany subvencionant el programa "Neda a l'escola", gràcies al qual infants de diversos punts del territori aprendran a nedar. Aquest és el segon curs escolar consecutiu en què la Diputació impulsa el programa a les escoles gironines. El programa consisteix exactament a fomentar que els nens i les nenes gironins que tenen entre 5 i 10 anys aprenguin a nedar durant el curs 2014-2015. Es calcula que durant tot aquest curs es destinaran uns 100.000 euros en ajudes per a aquest programa.

L'objectiu és que en els propers cursos s'aconsegueixi que el 100 % dels centres educatius participin en el programa. "Neda a l'escola" no només ajudarà a reduir el cost que l'activitat té per a les famílies, sinó que també contribuirà a incrementar i dinamitzar l'ús de les piscines cobertes de la demarcació.

Durant el curs passat més de 6.000 nens van participar d'aquest projecte. La convocatòria permetia que es duguessin a terme un mínim de vuit classes de natació. Nens i nenes des de P5 (d'educació infantil) fins a 4t (d'educació primària) es van beneficiar de la subvenció.

Per altra banda, la Diputació també ha fet publica la convocatòria de diverses subvencions d'Acció social per a l'any 2015. La corporació provincial va aprovar una línia d'ajuts adreçada a ajuntaments i entitats per a projectes d'acció social: manteniment de centres municipals d'adults i centres d'educació especial, projectes de cooperació al desenvolupament i projectes de sensibilització. En total, s'hi han destinat 595.000 euros, i l'import màxim que es concedirà als ajuntaments i a les organitzacions no lucratives (ONL) beneficiaris serà de 15.000 euros. Hi poden optar les activitats inclusives adreçades a col·lectius vulnerables: les accions comunitàries i de lluita contra l'exclusió social i el foment de la inserció sociolaboral de persones usuàries de serveis socials d'atenció especialitzada.

També s'han publicat les bases i la convocatòria de subvencions en règim de concurrència competitiva per a edicions dels centres i instituts d'estudis locals i comarcals per l'any 2015 i per a les activitats que es generin. Les dues branques d'ajudes tenen un pressupost de 60.000 euros i 15.000 euros, respectivament. Estan obertes a centres i instituts d'estudis locals i comarcals.

El Ple de la Diputació de Girona va aprovar la setmana passada un paquet d'ajudes d'1.995.800 euros per a accions socials, esportives i culturals durant aquest 2015. La partida més gran es destinarà a subvencionar la promoció i el foment de l'activitat fisicoesportiva, amb un pressupost global d'1.325.000 euros.