Els judicis per robatoris a Olot se li estan acumulant, a Anass el Karkri, que fa un parell de setmanes que sembla abonat als Jutjats de Girona. Si la setmana passada s'asseia a la banqueta acusat de robar al restaurant Can Sastre de Santa Pau i entrar en una masia a menjar-se les sardines sostretes amb dues persones més -judici que encara no ha finalitzat- ?l'any 2011, ahir li va tocar respondre davant del Jutjat Penal número 1 de Girona per presumptament haver robat en dos garatges d'Olot l'any 2009.

El més curiós de la situació és que en el cas d'ahir el testimoni clau era un dels mateixos acusats en el cas del robatori de Can Sastre -Omar el Ouariachi- que durant l'interrogatori va assegurar no recordar-se de res, tot i que en seu policial va arribar a delatar el seu company facilitant així que el detinguessin pels robatoris en els garatges.

Anass el Karkri s'enfronta per aquest cas a quatre anys de presó després que se l'acusi d'haver robat una bateria, altaveus i altres instruments i eines musicals d'un garatge d'Olot i d'haver sostret un motor fora borda d'un segon garatge que també utilitzava per amagar el material robat sense que els propietaris se n'assabentessin. Els fets van ocórrer entre l'estiu i la tardor de 2009, en data indeterminada.

La principal prova de càrrec amb què es comptava per acusar el Karkri era la declaració del seu compatriota però l'advocat defensor va qüestionar-la al·legant que aquesta es va fer quan el testimoni havia sigut detingut -la policia sospitava inicialment d'ell- i, per tant, tenia dret a mentir. Per al lletrat, l'única declaració vàlida és la manifestada durant el judici d'ahir ja que en declarar com a testimoni Ouariachi estava obligat a dir la veritat. No obstant això, la policia va assegurar que la delació d'Ouariachi va ser fruit d'una manifestació espontània i no a conseqüència de l'interrogatori a la comissaria.

La defensa, que busca l'absolució del Karkri, entén que el testimoni clau va acabar implicant l'acusat en els robatoris perquè es va espantar quan la policia el va començar a interrogar per aquests fets, ja que en aquell moment estava essent investigat per un altre cas i no volia que l'involucressin en aquest assumpte.