Deixar clar que les voreres són per als vianants o si més no que la prioritat és per la gent que va a peu serà l'objectiu de la campanya que l'Ajuntament d'Olot començara d'ara a unes setmanes. Ho va avançar , en el darrer ple, Josep Ferrés (regidor de Mobilitat per CiU-Rcat a l'Ajuntament d'Olot). Ho va fer en resposta a un prec de Josep Guix (portaveu del PSC). Guix va demanar: "Que la Policia actuï amb més contundència amb la gent que va amb bicicleta per les voreres". Va considerar: "És un cas important i un perill per als vianants".

La pregunta de Guix va despertar un dels principals problemes del dia a dia a Olot. La ciutat té una xarxa urbana pensada per vianants i vehicles amb motor. Així doncs, les voreres al centre són molt amples perquè han estat pensades perquè la gent s'hi passegi.

El problema és que s'han convertit en la via més segura per a les bicicletes. És menys perillós esquivar vianants que cotxes. El fet converteix els vianants en víctimes. No reben cap avís d'una bicicleta que se'ls acosta. Ni tan sols hi ha el soroll d'un motor, ni la lògica de la circulació viària, perquè les bicicletes van a una velocitat molt diferent a les dels vianants. Els ciclistes podrien cridar o tocar botzines, però quasi mai ho fan.

El vianant dóna per fet que si passa per la vorera compleix amb les normes i només ha de procurar per la cordialitat bàsica entre vianants. Així doncs, res li evita l'ensurt d'una envestida. En la major part de les ocasions els incidents no passen d'un espant, però n'hi ha d'altres en els quals el contacte acaba en una caiguda.

El regidor responsable de la Mobilitat, Josep Ferrés (CiU-Rcat) es va mostrar conscient de la problemàtica. "El mes de març -va respondre-, comencem una nova campanya amb l'agent cívic per intentar suavitzar això i reconduir la situació.

A més Ferrés va avançar que el tema de les bicicletes i les voreres serà un dels punts a debatre a les reunions del Pla de Mobilitat. Es tracta d'un document sempre obert a revisions i de molta complicació a l'hora de concretar voluntats.

Ferrés va apuntar: "Haurem de ser capaços entre tots de posar-nos d'acord". Tots -segons ell- són la gent que va amb bicicleta, la gent que va a peu i la gent que va amb cotxe". L'objectiu -segons el seu criteri- és mantenir la coexistència pacífica de les tres maneres de desplaçar-se. Va indicar que caldrà recordar que a les voreres la prioritat és dels vianants.