Dues noies joves van resultar ferides de gravetat per causa d'un accident a les 12.49 hores del migdia d'ahir, al passeig de Barcelona d'Olot. Les noies caminaven per una vorera estreta a pocs metres d´un restaurant i a la zona de l´estàtua del jurisconsult Joan Pere Fontanella. Va ser quan un turisme descontrolat les va envestir. Una d'elles, la més greu, a les 13.15 hores va ser carregada a una ambulància del servei d'emergències mèdiques que la va traslladar a l'hospital Josep Trueta de Girona. La noia patia un fort cop al cap entre altres contusions. Ahir al vespre, l´hospital va qualificar de menys greu, amb pronòstic reservat i pendent d´una operació l´estat de la noia.

L'altra va ser atesa al lloc dels fets. Al terra mateix, durant una bona estona, li van posar sèrum. La noia estava immòbil. Quan els sanitaris van considerar-ho possible, la van elevar i la van pujar a una llitera amb rodes. Van travessar el carrer i la van entrar a una ambulància medicalitzada. A les 13.35 hores la van traslladar a l'hospital d'Olot i comarcal de la Garrotxa. Unes hores després, també, van dur-la a l´hospital Josep Trueta. A darrera hora estava en valoració a urgències.

Contacte amb la vorera

L'origen del sinistre va estar en un turisme de la marca Dacia que circulava en direcció al centre. Per causes que es desconeixen, el vehicle va contactar amb la vorera. El contacte va fer que la conductora perdés el control del vehicle. Amb la direcció alterada, el turisme va col·lidir amb un mur. Després va topar amb un fanal, que va quedar arrencat i trencat. Arran de la topada amb el fanal, el vehicle va sortir disparat, amb la mala sort d´atrapar les dues noies que passaven per la vorera.

Al final, el cotxe va quedar amb el sostre al damunt de la calçada. La conductora va poder sortir i també els dos nens que duia. Immediatament, van arribar ambulàncies, bombers i policia al lloc dels fets. Els nens van quedar asseguts a la vorera a pocs metres d'on els serveis mèdics feien l'atenció a la segona noia. En un primer moment, la conductora, molt alterada, va declarar a la Policia que no entenia el que li havia passat.

Els dos petits estaven molt espantats i van haver de ser atesos. Un d'ells va haver de ser posat al damunt d'una llitera i tapat. Al voltant de 2/4 de 3 de la tarda, un camió grua va poder posar el cotxe dret. El vehicle no presentava un impacte excessiu. La roda dreta de davant estava sense pneumàtic i el costat dret del frontal estava ­abonyegat. Sense problemes la grua va carregar el vehicle i se'l va endur. Els bombers van netejar les restes del sinistre i també van marxar.

Retencions de trànsit

L´accident va provocar retencions, però no un col·lapse generalitzat del trànsit. La causa va ser que les dues ambulàncies es van posicionar a l´altra banda del lloc, on hi havia el sinistre. El passeig de Barcelona està format per dues vies, una de baixada i una de pujada, separades per una zona de vianants. El fet va permetre establir tres zones d´atenció: una a la vorera mateixa del sinistre, una altra a la zona per a vianants del mig i una altra als aparcaments del vial de pujada. La posició va permetre que la Policia Municipal deixés un vial obert i també fer una desviació. D´aquesta manera van poder mantenir en contacte les parts nord i sud d´Olot.

Accident el 2013

El 2013, al mateix lloc i per causes similars, un turisme va quedar totalment destruït. Es tracta d'una de les zones amb més accidents d´Olot.