Els Mossos d´Esquadra van alertar ahir d´un nou fenomen sobre falsos segrestos virtuals a Catalunya. Els sospitosos fan trucades avisant que han segrestat un dels seus fills i demanen un rescat per al seu alliberament. Els Mossos van explicar que estan investigant tres casos recents d´aquest tipus de falsos segrestos a Girona, Barcelona i a la comarca del Baix Llobregat amb l´objectiu d´imputar els responsables d´aquestes trucades del delicte d´estafa. En cap cas els delinqüents van cobrar el rescat i ni tan sols les víctimes tenien fills. Val a dir que, durant les trucades, els estafadors fins i tot van posar la veu d´un nen de fons.

Així mateix, els Mossos han demanat als ciutadans que no facilitin dades personals a desconeguts ja sigui a través d´enquestes o trucades sospitoses i que si reben alguna trucada d´algú amenaçant amb el segrest d´un fill ho posin en coneixement de la policia.

La policia catalana va indicar que la majoria d´aquestes trucades es realitzen de forma aleatòria o bé de manera més dirigida cap a persones a qui els pregunten sobre els seus costums habituals, l´existència de fills o els seus telèfons. Els Mossos col·laboren amb la policia espanyola en la investigació d´aquests falsos segrestos, que a l´Estat també s´han produït en altres indrets, com ara Galícia.

Aquests tipus de delictes es relacionen amb els que s´han detectat fa poc a Mèxic sobretot contra els turistes i els empresaris. En aquest cas, els delinqüents truquen les víctimes fent-se passar per policies del país i els demanen que es traslladin a un altre hotel fent-los creure que estan segrestats. El segrest s´arriba a produir i contacten amb els familiars, de manera que als autors se´ls imputa un segrest per detenció il·legal.