Un estudiant de segon curs de Batxillerat del col·legi Bell-lloc del Pla, Arnau Cañabate, és l'únic gironí seleccionat entre 300 alumnes de l'Estat que, entre avui i dissabte, competiran per aconseguir una de les 50 beques europees de la Universidad Francisco de Vitoria i la Division Global Santanter Universidades. L'objectiu d'aquestes ajudes és potenciar el talent preuniversitari i només hi tenen accés esdudiants amb una nota mitjana de 9,17 a Batxillerat.

Els 300 joves seleccionats, entre els quals hi ha el gironí Arnau Cañabate, porten un any i mig superant una sèrie de proves. L'alumne del Bell-lloc s'ha assegurat una plaça a la fase eliminatòria gràcies al seu alt rendiment acadèmic, les seves inquietuds culturals i socials i les seves habilitats -tal com va destacar l'organització. Pel que fa al seu futur universitari, el ?gironí classificat i aspirant a aconseguir una plaça al programa de beques europees vol estudiar Medicina.

Les proves que haurà de ?superar per ser entre els 50 escollits tenen com a finalitat acostar els joves, d'una manera pràctica, al món de la universitat i donar-los pistes per ajudar-los a identificar els seus talents. El jurat avaluarà les capacitats dels estudiants per aconseguir una Beca Europa.

Aquest programa es durà a terme en alguna de les principals capitals universitàries europees, com Alcalá de Henares, Roma, Bolonia, Londres, Oxford, París o Heidelberg. Els becats participaran en trobades amb professionals líders en el seu àmbit, assistiran a conferències i debats amb els rectors de les universitats que visitin i coneixeran les autoritats de les institucions que els rebin. El viatge es farà durant les tres primeres setmanes de juliol.