Els familiars dels dos joves que van morir intoxicats al quedar atrapats en un vehicle en una pista forestal de Campdevànol (Ripollès) han agraït les "extenses" explicacions d'Interior i el seu compromís d'introduir millores, encara que segueixen amb dubtes sobre com va funcionar l'operatiu de rescat.

En una compareixença al Parlament, el conseller d'Interior Ramon Espadaler, ha al·legat que els equips d'emergència van seguir els protocols en la recerca dels dos joves, que van embarrancar la matinada del passat 14 de gener en una pista forestal, encara que ha admès que hi ha punts de millora, com garantir la geolocalització de les trucades al 112, dotar als bombers de més vehicles 4x4 i agilitar la comunicació a les autoritats locals.

Els familiars dels dos joves morts, Alfonso P.O. i Mireia P.G., que han anat al Parlament a seguir la compareixença del titular d'Interior, han mantingut una breu trobada amb Espadaler, que ha mostrat el seu condol per la pèrdua i s'ha disculpat perquè la Generalitat va informar del tràgic succés abans de comunicar-ho als familiars.

En declaracions als periodistes, Soraya, germana d'Alfonso, ha agraït les "extenses" explicacions del conseller i ha destacat que hagi reconegut que hi ha punts de millora. "Esperem que serveixi per millorar els protocols i l'atenció als ciutadans", ha indicat.

La germana d'un dels joves morts en aquest sinistre ha assegurat que se n'anaven del Parlament amb preguntes encara sense respondre, encara que no ha volgut entrar a criticar l'actuació dels equips d'emergència i ha optat per esperar que hagi pogut analitzar tota la informació per valorar com es va actuar.

En aquest sentit, l'advocat de la família, Sergio Aguilar, ha assegurat que de moment no es plantegen exercir accions en les diligències obertes per un jutjat de Ripoll (Ripollès) -el conseller havia sostingut en la seva compareixença que no existien-, ja que el seu objectiu principal ara és aclarir el que ha passat.