El nombre de les famílies que el 2014 van necessitar ajuda del Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa va augmentar un 7% respecte al 2013. Un any en el qual també va haver-hi una petita puja respecte al 2012. L'any passat el total de famílies ateses va ser de 729, mentre que el 2013 va ser de 677. Les famílies ateses el 2014 van rebre 3.682 cistelles de compra. La majoria de famílies, un 57% (418), són nascudes a la Garrotxa i la resta, 311, són d'origen estranger.

Tot i la progressió Teia Fàbrega (directora del Consorci d'Acció Social) va assenyalar que la demanda d'aliments tendeix a estabilitzar-se. Segons va explicar, l'augment no és de tanta consideració com en els primers anys de la crisi. Va valorar que la percepció global de les necessitats també ha canviat respecte a l'inici de la crisi.

El president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, va coincidir amb Fàbrega en una tendència cap a una estabilització. Va exposar que alguns caps de família han trobat feina. Un fet que -segons va explicar- ha permès que algunes famílies hagin pogut deixar de rebre assistència del Centre de Distribució d'Aliments. Oller va considerar que cal prioritzar els programes d'inserció laboral i va demanar suport a les empreses.

Acord a tres bandes

El Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, Creu Roja i Càritas han firmat un acord a tres bandes que els posa a treballar de manera conjunta. El compromís és que el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa pagui el lloguer del Centre de Distribució d'Aliments i faci aportacions en compra d'aliments per un valor mínim anual de 100.000 €. Per la seva part, Càritas s'encarrega de la gestió diària i Creu Roja forma voluntaris i contribueix en l'alimentació infantil.