El programa d'habitatge social que gestiona la Fundació SER.Gi per a persones amb dificultats econòmiques ha atès, l'últim any, 120 famílies més -o persones que viuen soles- que el 2013. Aquest augment també s'ha produït en el nombre d'habitatges que han pogut oferir i que han augmentat ne prop de 50.

L'any passat, la Fundació SER.GI va gestionar més de 250 habitages a Girona, Figueres, Lloret de Mar i Pineda de Mar -municipi fora de les comarques gironines, però on l'entitat també hi treballa-. La majoria dels pisos nous incoporats el 2014 són a Figueres i a Pineda.

Durant el darrer any, SER.GI ha atès 3.807 persones en els 250 pisos que gestiona la fundació. Si el recompte es fa en unitats familiars o individus que viuen sols, l'entitat en va atendre 1.357; en front de les 1.237 del 2013.

La Fundació SER.GI va remarcar ahir que hi ha moltes famílies en situació d'exclusió social que necessiten un habitatge i, alhora, potencials propietaris disposats a posar un immobre al servei de l'entitat, ja sigui com per al seu programa de mediació o de masoveria urbana. SER.GI va assenyalar que "les limitacions en el finançament impedeixen augmentar" el nombre de pisos que gestionen; dels 250 esmentats, 7 pertanyen al projecte de masoveria urbana.

Ahir, la Fundació va presentar el resultat de la campanya de captació de fons en col·laboració amb establiments comercials gironins, on es van col·locar 120 guardioles de l'entitat en forma de caseta. El resultat ha estat de 1.692 euros, amb els quals la Fundació SER.GI podrà cobrir les despeses de material d'un nou pis dintre del seu projecte de masoveria urbana a la ciutat de Girona. La campanya solidària es va dur a terme durant el Nadal, amb el suport de l'Associació Girona Centre Eix Comercial, l'Associació de Comerciants del Mercat del Lleó, Mercagirona i altres comerços i empreses a títol individual.