L'Olot per dos va quedar ahir com una activitat consolidada. En van donar fe els carrers plens de gent al matí i la tarda, el 100% d'ocupació hotelera i l'elevat nombre d'àpats servits pels restaurants adherits a la promoció. Estanis Vayreda, regidor de Promoció Municipal per CiU, va assenyalar que, a més, en aquesta edició el bon temps hi acompanya.

L'Olot per dos va començar fa tres anys amb la idea de donar vida als sectors de la restauració i de l'hostaleria en el punt més alt del que se n'anomena la temporada fluixa. El darrer cap de setmana de febrer està lluny de les vacances de Nadal, ha passat el Carnaval i encara no és Setmana Santa.

L'àrea de Promoció Municipal va decidir establir una oferta amb molta difusió per tal de fer arribar diners als sectors de l'hostalatge i la restauració. La idea va ser oferir estades i àpats per a dues persones al preu d'una. La primera edició es va visualitzar sobretot als restaurants. Molta gent va aprofitar l'oferta per gaudir de la reconeguda cuina d'Olot i de la Garrotxa. Van decidir viatjar fins a Olot i rodalia per poder tastar a bon preu plats de cuiners tan reconeguts com Fina Puigdevall (restaurant les Cols), els germans Juncà (Ca l'Enric), Gerard Xifra (Quinta Justa) o Pep Nogué. Es van trobar que per abans i després dels àpats tenien la possibilitat de gaudir d'una ciutat per a molts desconeguda i que havia estat especialment decorada per a l'ocasió.

Repercussió a les xarxes

Una ornamentació senzilla, però molt atractiva. La imatge del carrer Major d'Olot cobert per paraigües de colors invertits va donar la volta al món a través de les xarxes socials. Un altre efecte van ser els maniquins enganxats a les parets pels alumnes de l'Escola de Disseny i Oficis Artístics. L'efecte visual era el de persones que caminaven suspeses a l'aire. Més enllà de la decoració, els visitants es van trobar amb una ciutat atractiva amb museus desconeguts per la majoria. Molts van entrar el Museu dels Sants per primera vegada i d'altres van descobrir que la zona volcànica de la Garrotxa també és a Olot. Van caminar uns metres fora del nucli urbà i es van trobar amb el volcà Montsacopa.

La segona edició va anar més enllà de l'allotjament i de la restauració. Per primera vegada va haver-hi una actuació musical. Dissabte a la tarda va tenir lloc una actuació del cor de Gospel Barcelona Messengers. L'actuació va omplir la Plaça Major com si es tractés d'un dia de les Festes del Tura. Ahir a la tarda, el centre d'Olot tenia l'aspecte propi d'una diada festiva, amb molta gent als carrers i espectacles musicals a les places i a les escales de les esglésies. La diferència estava en el fet que les botigues estaven obertes. És més, els comerciants havien tret els productes als carrers. La gent s'aturava a mirar i comprar sabates, pantalons i camises d'una temporada d'hivern que ja camina cap a la fi.

Les flames de les estufes enllumenaven les terrasses de les cafeteries i els bars. Els abrics vermells i els gorros blancs d'hivern es movien segons la llum de les flames. Els colors de la roba i el foc transmetien tranquil·litat. La mateixa dels milers de persones que van aprofitar la tarda d'ahir per passejar per Olot i per comprar i menjar a bon preu.

L'oferta continua avui al matí amb tot el comerç obert i amb un concert del grup Somnis, a dos quarts de dotze a la plaça Major.