La tercera edició de la campanya promocional Olotx2 va cloure ahir amb riuades de gent al carrer i un ple gairebé absolut als hotels i restaurants de la ciutat. Ahir, però, l'encarregada de posar-hi el colofó va ser la Botiga al carrer. Era el primer cop en gairebé 30 anys que es feia en diumenge per fer-la coincidir amb l'Olotx2, i l'èxit va ser rotund, tal com van manifestar ahir diversos comerciants que hi van participar.

Segons el regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda -CiU-, l'elevat nombre de reserves a hotels i restaurants era, en certa manera, esperat. "Però el que ha estat una sorpresa ha estat la gran afluència de gent a la Botiga al carrer", va afirmar.

El regidor va atribuir part de l'èxit assolit ahir en les activitats de lleure programades que van actuar de reclam, com ara l'actuació d'alguns membres del Club Super3. Però també va lloar la disposició dels comerciants i dels olotins que van participar en totes les activitats.

L'Olotx2 d'aquest any també va oferir menús i allotjaments a meitat de preu el divendres i la resposta va ser positiva: els hotels van arribar al 70% d'ocupació, principalment de gent procedent de Girona, Osona i les poblacions del Vallès.

Ahir els allotjaments van arribar al 100% d'ocupació i milers de persones -les xifres encara estan per confirmar però l'Ajuntament calcula que superen les de l'any passat- van poder degustar els 11.000 menús que oferien els restaurants per a l'ocasió.

A la campanya de promoció se li van afegir multitud d'activitats diàries -per a petits i grans com visites guiades als museus, tallers de màgia o passejades amb ponis o burros pel centre d'Olot-, que van ajudar a omplir de gom a gom el nucli antic de la ciutat.

Vayreda va destacar que aquest any una de les novetats és que molts usuaris -sobretot del gremi de la restauració- han optat per fer una reserva d'hotel també el diu?menge i aprofitar el dilluns de festa per gaudir de la ciutat.

El regidor també va destacar que l'èxit de la campanya ha permès com a mínim multiplicar per set la inversió pública de la seva posada en marxa.