L'Ajuntament de Banyoles vol consolidar la ciutat com a destinació de turisme esportiu a nivell internacional. Per això, ha engegat un projecte a 4 anys vista amb l'objectiu de crear marca al voltant de l'esport. Actualment, Banyoles acull cada any més de 50 competicions de 22 modalitats diferents, que atrauen fins a 41.000 visitants -més de la meitat dels quals, acompanyants dels esportistes-.

Al voltant del concepte "Banyoles, Turisme i Esport", la capital del Pla de l'Estany oferirà paquets promocionals a mida per als esportistes i abonaments exclusius. A més, també es vol crear un centre de tecnificació vinculat al rem, el piragüisme i el triatló.

"Banyoles, Turisme i Esport" neix amb l'objectiu que la capital del Pla de l'Estany es converteixi en referent català, estatal i internacional per a la pràctica de l'esport, relligant-ho amb el turisme. De fet, la ciutat ja ha fet passes per crear marca. Aquest 2015, ha obtingut el segell de Vila Europea de l'Esport 2015, atorgat per l'Associació de les Capitals Europees de l'Esport (ACES) i també és seu del Centre d'Estudis Olímpics de la UdG.

41.000 visitants anuals

El turisme esportiu atrau cada any més de 41.000 visitants a la capital del Pla de l'Estany. D'aquests, 14.000 són esportistes que participen a les diferents proves i els 26.000 restants, familiars i acompanyants. Banyoles té més de 40 agents vinculats a l'esport de la comarca -entre empreses de turisme actiu, administracions, entitats, clubs i associacions-.

"El turisme esportiu és la primera font d'ingressos en matèria de turisme d'aquesta ciutat; era necessari crear una marca per identificar totes les activitats que fem a Banyoles i al Pla de l'Estany per mantenir viva aquesta flama", va explicar l'alcalde Miquel Noguer.

Sota el paraigües de "Banyoles, Turisme i Esport" s'hi englobaran totes les activitats esportives i d'oci de la comarca. Amb l'objectiu d'atraure més competicions -i de retruc, més esportistes i estades- el projecte proposa accions específiques des d'ara i fins al 2019.

Entre d'altres, es faran paquets promocionals a mida per a esportistes amateurs -perquè visitin la comarca per fer-hi entrenaments o estar en família- i també un abonament per a turistes estrangers, que inclogui l'entrada als diferents equipaments de la ciutat. A més, l'Ajuntament vol crear un centre de tecnificació que giri al voltant del rem, el piragüisme i el triatló, que tindrà associat un mètode d'entrenament individual.