entre crits de "Som el poble, tenim el poder", "Pa, treball, sostre i dignitat", "No s'entén, gent sense casa i cases sense gent" o "Artur Mas, a quina mútua vas?", la tercera Marxa per la Dignitat i els Drets Socials va recórrer ahir al matí els quatre quilòmetres que separen la Factoria Cultural de la Coma Cros de Salt i la plaça del Vi de Girona. Convocades per la Xarxa de Lluita pels Drets Socials, unes 200 persones -un centenar menys que el 2014- van fer sentir les seves reivindicacions contra la política de retallades i les restriccions dels drets socials. Manifestants de totes les entitats que formen la Xarxa de Lluita pels Drets Socials, com la PAH, Podem o la Plataforma d'Afectats per l'Hepatitis C, van clamar durant dues hores pels carrers de Girona i Salt contra els missatges triomfalistes que anuncien el final de la crisi econòmica.

En el seu recorregut, la marxa es va aturar en punts com la Coma Cros, la plaça del Barco, la seu de la Generalitat o l'Ajuntament de Girona per posar atenció sobre alguns dels problemes que més preocupen la trentena d'entitats, partits polítics i sindicats que formen la Xarxa de Lluita pels Drets Socials. Els desnonaments, el desmantellament de la sanitat pública, la dificultat dels malalts d'hepatitis C per accedir als tractaments de nova generació o el conflicte de l'empresa AJ Ruz van centrar la caminada de protesta, en què es van mostrar pancartes amb lemes com "La lluita és el camí" i d'altres cartells que demanaven "Judici i càstig" per a Miguel Blesa, Rodrigo Rato o Luis de Guindos.

Al crit de "i a tu que estas mirant, també t'estan robant", els manifestants van anar convidant els vianants que els miraven encuriosits a sumar-se a la protesta, que va acabar a la plaça del Vi, on es van topar amb els assistents a un casament. En rotllana, els manifestants van sentir el manifest, que demanava prioritzar els drets socials per davant dels interessos del capital, i es van preparar per al fi de festa, amb un vermut i un concert del cantautor Juanjo Bosk.