El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i Endesa han signat la renovació del conveni mitjançant el qual es fixen els protocols de coordinació i col·laboració en matèria de prevenció i actuació davant d'incendis forestals.

El Pla específic elaborat per fer front a la campanya d'incendis d'estiu recull que la companyia deixi fora de servei les reconnexions automàtiques de totes aquelles línies elèctriques ubicades en zones afectades pel Pla Alfa -el de risc d'incendi-, en els nivells Alfa2 i/o Alfa3. Aquesta mesura no només facilita les tasques d'extinció dels focs, sinó que garanteix la seguretat dels cossos.

El Pla Alfa és el procediment operatiu establert pel departament d'Agricultura per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori davant les situacions de perill d'incendi que es produeixin. La Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat té encomanada la prevenció dels incendis forestals. En virtut del conveni signat, les actuacions operatives estipulen que el cos d'Agents Rurals informarà Endesa sobre les activacions dels plans Alfa 2 o 3 amb el mapa de les comarques on s'activa, o bé avisarà d'incendis on hi hagi instal·lacions elèctriques pròximes i en facilitarà les coordenades. Endesa garantirà les línies desconnectades.