Un equip d'estudiants de quart d'ESO i de primer i segon de Batxillerat de Girona competirà en la final mundial de la competició de robòtica VEX que es realitzarà entre el 15 i el 18 d'abril a la ciutat de Loisville, a Kentucky (Estats Units). Es tracta de Salvauth Park o, el que és el mateix, Cesc Folch, Pep Folch, Eudald Sangenís, Àlex Xifre, Jofre Royes, Isaac Colin, Aniol Lobo i Guillem Martínez, tots ells entre 16 i 17 anys.

Dissabte, els joves es van classificar per a la final a la VEX Robotics Competition a Barcelona, on van aconseguir el premi a la millor programació i a l'excel·lència. Aquest últim és el que els ha donat plaça per participar a la final mundial. Els dos últims anys, l'equip ha quedat novè del món en Programming Skills i ara s'han proposat mantenir el nivell o, fins i tot, millorar-lo. D'altra banda, els joves busquen espònsors que els ajudin a assumir els costos de participar en la competició.

El 28 de febrer es va celebrar la primera competició VEX a Girona, en la qual l'equip Aixurits i el Salvauth Park van guanyar, cosa que va donar a aquests últims l'accés a participar a la final estatal de dissabte. A través d'aquestes competicions i jornades, com per exemple la Girona+tecnològica, van explicar que volen tirar endavant la tecnològia a tot Catalunya i creiem que el punt de partida ha de ser Girona.