L'aeroport de Girona torna a ser notícia per una informació que no l'afavoreix. La instal·lació de Vilobí d'Onyar és l'aeròdrom que perd més rutes de Ryanair aquest estiu. Segons una anàlisi publicada per la web especialista en la indústria de l'aviació -anna.aero-, Girona és l'aeroport que pateix una reducció "més gran" de connexions de cara als propers mesos. Així, si es compara la programació de Ryanair de l'estiu als diferents aeròdroms on opera, Vilobí és qui aquest any en surt més malparat. El fet és que el descens de 13 rutes a Girona per a la temporada estival, que l'aerolínia de baix cost va anunciar fa un mes, deixa l'aeroport gironí amb la pitjor caiguda de totes. En concret, segons la web, és la instal·lació que pateix el declivi més accentuat, en nombre de vols, dels llocs on hi ha connexions de Ryanair.

Ara bé, com a mínim, Girona no s'ha quedat sense els serveis de la companyia irlandesa. El motiu és que, segons aquesta mateixa web, Ryanair ha deixat un total de quatre aeroports sense ni una de les seves connexions. Es tracta de Malmö, Groningen, Rennes i Volos. En canvi, hi ha altres aeròdroms que aquest estiu comptaran amb més rutes de l'aerolínia que encapçala Michael O'Leary.

Així, mentre Girona es quedarà aquest estiu amb "només" 36 connexions de Ryanair, Londres Stansted, Dublín, Milà-Bergamo, Brussel·les Charleroi i Barcelona són els cinc "millors" aeroports en vols de la programació d'estiu de la companyia. De fet, tots aquests (menys Brussel·les) també es troben entre el rànquing dels quinze "millors" aeròdroms de l'aerolínia que tenen un major creixement de freqüències a l'estiu, si es fa la comparació amb la programació estival de l'any passat de Ryanair. L'aerolínia, a més, incrementarà la capacitat de seients un 6,2% i operarà a un total de 185 aeroports.

En canvi, Girona-Costa Brava no se situa entre cap dels llistats "positius" sobre la previsió de vols dels propers mesos de la companyia irlandesa. De fet, la instal·lació de Vilobí d'Onyar haurà de conformar-se amb aquestes 36 rutes de Ryanair per a aquest estiu.