El Consorci de la Costa Brava ha convocat un concurs per nomenar un nou gerent de l'entitat. El concurs es produeix un any després que els gestors polítics del Consorci decidissin no readmetre l'exgerent de l'entitat Manel Serra i optessin per pagar-li més de 300.000 euros, tal com dictava una sentència del jutjat social número 2 de Girona. Tot i que el Consorci va recórrer aquesta sentència, el TSJC i el Tribunal Suprem van confirmar la interlocutòria. Amb l'objectiu d'evitar una altra indemnització d'aquest tipus en el futur, l'entitat ha decidit canviar la figura jurídica del gerent.

És per això que, tal com estableixen les bases del nou concurs, el Consorci ara ha atorgat a aquest càrrec el règim laboral d'alta direcció. Fins ara, el gerent ocupava una figura ordinària. En canvi, amb la modificació dels estatuts que ha fet l'entitat, ha incorporat aquest nou règim jurídic en el càrrec del gerent. De fet, fonts del Consorci van assenyalar ahir que s'ha esperat un temps a convocar un concurs (des que el jutjat de Girona va dictar sentència) perquè abans es pretenia aprovar aquests estatuts per "regular" la figura del gerent.

Amb el nou règim laboral, també es modifica la remuneració d'aquest càrrec. Així, a partir d'ara el gerent tindrà una retribució mínima obligatòria de 60.500 euros ?l'any, una retribució complementària de 16.500 euros l'any i una remuneració per objectius de 4.500 euros l'any. Segons van informar ahir fonts de l'entitat, la quantitat és bruta i el salari final dependrà de si el nou gerent compleix els objectius fixats pel Consorci. Malgrat tot, el sou d'aquest càrrec pot ser similar a la retribució anual del president de la Diputació de Girona.

Tal com determinen les bases, les persones aspirants a ser el nou gerent del Consorci de la Costa Brava han de ser funcionàries de la mateixa entitat o de qualsevol dels 27 ajuntaments que formen l'ens. Els candidats tenen temps fins a principis d'abril per poder presentar les seves candidatures.