El Departament de Territori i Sostenibilitat farà una altra millora a la N-141, la via que és més coneguda com la "carretera de la Vergonya". Concretament, aquesta nova actuació es realitzarà en un tram de gairebé dos quilòmetres entre Bescanó i Montfullà. De fet, la Generalitat ha tret aquesta setmana a licitació el contracte per redactar el projecte d'aquesta millora del traçat de la N-141e. El projecte, segons informa Territori, se centra a la zona de la Pilastra, on "la carretera discorre per un terreny accidentat i on hi ha diversos revolts". És per això que, amb l'objectiu de millorar la seguretat, el Govern ha decidit tirar endavant aquesta actuació, que es preveu que es pugui executar el 2016.

El pressupost de licitació per a la redacció d'aquest projecte és de gairebé 100.000 euros (sense IVA). Segons assenyala Territori, es calcula que el projecte es redacti aquest any. Pel que fa als elements que s'inclouen en aquesta nova actuació a la "carretera de la Vergonya", el Departament subratlla que la finalitat és millorar la seguretat i la comoditat en la conducció. Per fer-ho, es preveu que aquests treballs consisteixin a eixamplar la via on sigui possible, suavitzar els revolts i millorar el ferm. A més, es perfeccionarà la protecció dels talussos, les barreres de seguretat, la senyalització i el drenatge.

Pel que fa al pressupost d'aquesta actuació, el Departament de Territori explica que es calcula que pugi a tres milions d'euros i afegeix que la voluntat és "impulsar" els treballs "en els pressupostos de l'any vinent". Així, aquesta millora que es preveu fer en un tram d'1,8 quilòmetres entre Bescanó i Montfullà, es produirà pocs mesos després que finalitzessin unes altres obres de perfeccionament a la mateixa N-141. En aquesta actuació anterior, els treballs (que es van realitzar durant el 2014) van consistir a millorar un tram d'onze quilòmetres, entre Anglès i Bescanó.

Mentrestant, el projecte de la variant de la N-141e, al seu pas per Bescanó, ara es troba encallat, després que el passat novembre el Parlament català demanés que s'estudiïn de nou els traçats alternatius que s'havien presentat a aquesta proposta.