Abertis Autopistas finança amb 141.571,51 euros una nova fase de les obres de reforma del Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, que inclou la rehabilitació del terra, el sostre i les parets de l'actual sala d'Història. L'aportació d'Abertis va a càrrec de l'1% cultural, corresponent a les obres d'ampliació de l'AP-7 al seu pas del Pla de l'Estany. L'acord el van signar ahir al matí l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i el director de xarxa AP-7/AP-2 d'Abertis Autopistas, Miquel Camacho.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, va explicar que el Museu Arqueològic Comarcal "és un projecte de ciutat però té una vocació comarcal". També va remarcar que aquests diners permetran continuar les obres i va anunciar que "farem una fase amb el pressupost de l'Ajuntament", que consistirà en una connexió al carrer Pia Almoina, on hi haurà la nova entrada del Museu .

El director de xarxa AP-7/AP-2 d'Abertis Autopistas, Miquel Camacho, va assegurar que "tenim una vocació vertebradora com a gestors d'infraestructures d'alta capacitat i ens impliquem a les zones allà on passen les infraestructures".