El camí de ronda de la Costa Brava, entès com una unitat que es pot recórrer en diveres etapes. Aquest és el projecte que, ideat per l'empresa Triptek Solutions, va presentar ahir el Patronat de Turisme Girona Costa Brava. En definitiva es tracta d'un nou producte turístic pensat pels amants del senderisme. L'empresa ofereix un portal de reserves on contractar allotjament, serveis com transport d'equipatge o de viatgers o un servei de guia. La ruta es pot fer o bé de manera lineal -són 43 km entre Sant Feliu de Guíxols i Begur- o circular: 140 km, sortint de Girona, creuant les Gavarres i l'Ardenya, arribant a Sant Feliu, fent el Camí de Ronda fins a Begur i retornar a Girona pel nord de les Gavarres. Els preus oscil·len entre els 43 i els 489 euros.

Per molts és coneguda la ruta circular per fer el Mont-blanc o els Carros de Foc al Parc Nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici. Són productes que ofereixen allotjament, mapes, GPS o diferents serveis als excursionistes que segueixen per etapes aquesta ruta. Emmirallada en aquest tipus d'oferta turística neix la ruta Camí de Ronda. Es pot fer durant tot l'any i és per a tots els públics i no només per a experts en la muntanya.

La idea original és de l'empresa Triptek Solutions i compta amb el suport del Patronat de Turisme, el Consell Comarcal del Gironès i una trentena d'empreses privades del territori. La voluntat és posar en valor el territori i el patrimoni natural no només dels camins de ronda sinó també dels massissos de l'Ardenya i les Gavarres i la ciutat monumental de Girona.

La ruta ofereix cinc productes, segons la intensitat que el visitant desitja per a cada etapa, sempre a partir de dues opcions. Una és fer una ruta lineal de 43 km que enllaça els diferents camins de ronda entre Sant Feliu de Guíxols i Begur (Baix Empordà). Per a qui vulgui fer un recorregut més llarg (pensat per a 8 dies) s'ofereix una segona ruta circular que surt de Girona i que, a través de corriols i evitant la via verda, arriba a Sant Feliu de Guíxols travessant les Gavarres i l'Ardenya. Des d'allà, es recorre el Camí de Ronda per retornar a Girona per la Bisbal i dormint l'última nit al santuari dels Àngels, a les Gavarres.

El creador de les rutes, Daniel Punseti, va explicar abir que han dissenyat una pàgina web on es troba tota la informació sobre com fer les rutes i on es poden contractar tots els serveis que es desitgin. La ruta es pot fer per lliure i, en aquest cas, només cal comprar el pack de benvinguda (43 euros) on, a banda de material esportiu oficial de la ruta, també hi ha mapes específics i detallats de les etapes i un GPS que permet seguir fil per randa la ruta, ja que no han instal·lat senyalització extra per preservar el territori.

Qui vulgui fer-la de manera organitzada, al mateix web pot contractar l'allotjament (hi ha diferents categories d'establiments per escollir), un servei de recollida de viatgers i també de transport d'equipatges d'hotel a hotel, l'opció de contractar un guia o un GPS, entre d'altres.