Mifas ajuda a recollir les 500.000 firmes que es necessiten perquè el Congrés debati una modificació de la llei de Dependència, tal com reclamen entitats d'arreu de l'Estat mitjançant una Iniciativa Legislativa Popular. Aquesta exigeix que s'ampliïn els factors que es tenen en compte a l'hora de determinar tant la renda com el patrimoni de les persones dependents, que s'alliberi del copagament aquelles que cobren menys de 1.331 euros mensuals, que la seva aportació mai superi el 60% del cost del servei i que se li garanteixi una quantitat de diners per a les seves despeses personals, mai inferior al 40% de l'Indicador Públic de Renda d'Efeces Múltiples (IPREM).

Mifas s'ha adherit a la campanya per a la recollida de signatures i disposa de plecs segellats per la Junta Electoral Central que es poden firmar a la seu de l'entitat, a la seva residència i al Centre de Dia Pere Llonch de Girona, així com a les seves delegacions d'Olot i de Blanes i al Centre Ocupacional de Riudellots de la Selva. A més, Mifas recollirà signatures a la Fira del Ram de Tordera -que se celebrarà del 27 al 29 de març-, a la Fira d'Entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social del 18 d'abril, la diada de Sant Jordi tant a Girona com a Blanes i pels carrers de la capital durant la celebració de Girona, Temps de Flors. D'altra banda, les persones que tinguin firma electrònica poden accedir al web www.mifirma.com.

Segons xifres oficials de l'Observatori del sector d'atenció a la dependència estatal, entre 2009 i 2013 l'aportació mitjana dels usuaris per les ajudes que reben s'havia disparat un 68%, tot passant de 960 euros a 1.613. Mifas alerta que aquesta situació està expulsant moltes persones del sistema i les fa tornar a casa.