El Col·legi d'Arquitectes de Girona subvencionarà les taxes de drets de visat dels informes i dels certificats d'habitabilitat per a domicilis que gestioni la Fundació SER.GI o en els que hi visquin persones ateses en alguns dels seus programes. El mateix col·lectiu professional també crearà una borsa d'arquitectes voluntaris que ajudaran l'entitat a aconseguir cèdules d'habitabilitat, certificacions energètiques o informes de l'estat de l'immoble, entre d'altres.

Aquestes són dues de les vies de col·laboració entre la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació SER.GI, d'acord amb un conveni que els seus presidents -Narcís Reverendo i Bru Pellissa, respectivament- van signar ahir. L'objectiu d'aquest acord és treballar de manera conjunta a favor del dret a l'habitatge, pel que el COAC també es va comprometre a difondre el "Programa hàbitat" de la fundació i a donar suport als projectes d'habitatge social que vagin sorgint, sobretot pel que fa a les converses que calgui mantenir amb els ajuntaments gironins i d'altres administracions. Un altre punt del conveni que afecta les dues parts és la promoció del debat sobre l'accés a l'habitatge.

Empresa i compromís social

D'altra banda, el proper dijous 26 de març, la Fundació SER.GI realitazarà la primera Jornada Compromís Social, Compromís d'Èxit, en la qual es donarà veu a empresaris amb trajectòries personals i professionals exitoses. Per a la inscripció, es farà una aportació de 25 euros que es destinaran al projecte de masoveria urbana que gestiona SER.GI.

Els ponents convidats a la jornada són el conseller delegat del diari Ara, Salvador Garcia; la directora d'Activa Mutua Girona, Anni Sánchez; i la directora regional nord de Triodos Bank, Isabel Sánchez.