Cap novetat. El director de l'aeroport de Girona-Costa Brava, Lluís Sala, va explicar ahir que confia en les paraules del conseller delegat de Ryanair, Michael O'Leary, que va assegurar que la companyia irlandesa preveu augmentar el nombre de rutes a Vilobí d'Onyar a partir de la temporada d'hivern d'aquest any, gràcies a l'ampliació de la seva flota d'avions. Així, Sala va dipositar el futur de la instal·lació gironina en l'aerolínia de baix cost que, de moment, aquest estiu prestarà 13 rutes menys que fa un any. Sala també va afirmar que la direcció de l'aeroport manté contactes "amb algunes companyies" perquè operin a la instal·lació.

Tot i això, Sala va considerar que és competència de l'administració formalitzar un acord amb Air Andorra per prestar la ruta des de Girona fins a Madrid. El fet és que, tal com va avançar Diari de Girona, aquesta companyia vol un acord econòmic amb l'AGi (l'entitat que impulsa l'aeròdrom gironí) per fer un enllaç aeri entre Vilobí i la capital de l'Estat. Malgrat tot, Sala va subratllar que l'aeroport de Girona "estaria encantat" de tenir una nova companyia i de comptar amb "una ruta important com Madrid". Sala va destacar les condicions de la instal·lació, que "poden donar resposta a qualsevol aerolínia que hi vulgui operar".

Finalment, el director de l'aeròdrom gironí va concloure que "és important" que Vilobí "es consolidi com el segon aeroport de Catalunya". Pel que fa a l'anunci de Ryanair de fer vols transatlàntics, Sala va assegurar que és qüestió de la companyia irlandesa decidir on els operarà. Sala també va valorar de manera positiva el projecte de la futura estació del TAV a Vilobí, perquè fomentarà "una intermodalitat" en el transport.