Un total de vuitanta-sis tècnics (juristes i d'economia), secretaris, interventors i tècnics de l'Administració local de seixanta-un ens locals de la demarcació de Girona van participar divendres al matí en el tercer seminari d'actualització jurídica i econòmica. L'objectiu de la sessió va ser l'anàlisi dels temes que han sofert una actualització jurídica o econòmica. Per ?exem?ple, la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local del 2013.

Així doncs, van fer especial èmfasi en les darreres modificacions legals i juriprudencials que afecten les entitats locals. La intenció era la de facilitar la tasca diària al personal dels ajuntaments gironins,

El seminari, organitzat per la Xarxa Local de Municipis (XALOC) de la Diputació de Girona amb la col·laboració de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC), va tenir lloc a l'hotel Carlemany.

La presentació de la jornada va anar a càrrec de Marta Felip (vicepresidenta primera de la Xarxa Local de Municipis), i de Juan Antonio Xiol (magistrat del Tribunal Constitucional).

Tots dos van exposar diferents temàtiques i els problemes més corrents en la jurisprudència constitucional sobre l'Administració local.