A mesura que es van anar revelant detalls de l'origen de les víctimes de l'accident als Alps, la commoció es va apoderar dels gironins. A mitja tarda, nombrosos ajuntaments, els col·lectius d'empresaris i el Bisbat de Girona van expressar el seu condol i van fer palesa la consternació amb la qual s'ha viscut l'accident a les comarques gironines.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va manifestar el seu "més sentit condol" en nom del consistori i de tot el municipi a la família i amics de les víctimes. Els membres del govern local van suspendre els actes de la seva agenda pública previstos per a la tarda en senyal de dol i van convocar aquesta concentració i minut de silenci per avui al migdia davant l'Ajuntament.

També es va sumar a les condolences el bisbe de Girona, Francesc Pardo, que va voler "expressar la nostra proximitat amb els familiars i amics de les víctimes, algunes de les quals provenien de diverses localitats de les comarques gironines". "Compartim el seu dolor, recolzats en la pregària i en l'amor fratern", va comunicar. A més van convidar "tots els catòlics i creients a incloure aquesta intenció en la seva pregària personal i comunitària".

Per la seva part, la patronal FOEG de Girona va donar el condol a través d'un comunicat a les famílies dels empresaris gironins que viatjaven a l'avió que es va estavellar als Alps francesos. La nota lamenta el "tràgic accident" i recorda que el vol de Barcelona a Düsseldorf és "molt utilitzat" per directius de companyies gironines. Les víctimes anaven "a una fira a Alemanya", segons el president de la FOEG, Ernest Plana, qui va reiterar tot el seu suport a les famílies.

"Em consta que hi ha hagut persones de la Creu Roja de Girona que s'han desplaçat a Barcelona per donar suport als familiars", va afegir Plana. La patronal gironina va sol·licitar que s'aclareixin "com més aviat millor" les causes d'aquest accident i es va posar a disposició dels afectats "per tot el que puguin necessitar".

La Cambra de Comerç va fer arribar el seu sentit condol als familiars, als amics i als companys de feina de les víctimes de l'accident, que ha colpejat amb especial duresa el sector empresarial gironí. Algunes de les víctimes, que participaven en tasques d'exportació, han tingut una estreta vinculació amb la corporació gironina i "per això sentim especialment la seva pèrdua irreparable".

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, es va desplaçar a l'aeroport del Prat, on va poder donar directament el seu suport als familiars, amics i companys de les víctimes. Els representats i treballadors de la Cambra de Comerç s'afegiran avui al minut de silenci convocat per l'Ajuntament de Girona.