El Banc dels Aliments de Girona fa una crida a entitats i voluntaris perquè s'impliquin en un altre recapte d'aliments, que es durà a terme el 5 i el 6 de juny i que ha de permetre reomplir els prestatges buits del seu magatzem. Les 500 tones d'aliments que va reunir al novembre ja s'han esgotat i no disposen de productes per donar a les diferents entitats benèfiques de les comarques gironines. Per aquest motiu, l'entitat ha decidit intensificar les accions per aconseguir menjar.

El recapte que el Banc dels Aliments ve realitzant els últims estius a la Costa Brava s'ha avançat un mes i s'ampliarà a municipis d'interior -tal com Diari de Girona va publicar el 12 de març- per un doble motiu: perquè la fundació ja no té menjar i perquè fins al juliol no podrà repartir els aliments que ha de rebre de la Unió Europea.

Ahir, l'entitat va apel·lar a la solidaritat de les entitats i els voluntaris que vulguin participar en la nova campanya, per tal d'aconseguir que la recollida de productes alimentaris també es pugui fer en pobles de l'interior, a més de la costa. En aquests moments, el menjar que recull el Banc dels Aliments de Girona beneficia a prop de 42.000 persones.

Mentrestant, pel 10 i 11 d'abril, la Fundació ha arribat a un acord amb la cadena Carrefour perquè reculli aliments als seus establiments de Girona, Olot i Figueres.

A tot Catalunya, els Bancs dels Aliments faran diferents activitats en col·laboració amb altres entitats; com una que la Fundació la Caixa posarà en marxa a l'abril.

I al maig, la Federació Catalana de Futbol organitza una recollida d'aliments a tots els camps i pavellons a través de la seva fundació. La primera jornada serà la que es disputarà els dies 15 i 16.