El Consorci de l'Alta Garrotxa ha acabat dues accions de millora de camins. La primera ha estat la reparació del ferm del camí de Sadernes a Sant Aniol d'Aguja i la segona ha estat el formigonat de dos trams de la pista que enllaça Sadernes amb la Vall de Riu. Pel que fa al camí de Sant Aniol d'Aguja han millorat l'empedrat, han consolidat la plataforma i han fet accions per consolidar l'esplanada de terres en els punts més crítics.

En una propera fase preveuen reparar el camí fins a la gorga del Citró. La gorga està situada en entre la captació d'agua del Gomarell i Sant Aniol. Per superar-la el Consorci, en el seu dia, hi va posar un pont penjat de fusta i cordes.

Es tracta de l'única ruta que enllaça Sadernes amb Sant Aniol d'Aguja. És a dir, el camí d'uns 15 quilòmetres de llargada ajunta una bona part de l'Alta Garrotxa amb els nuclis de població de la Garrotxa. A partir de Sant Aniol d'Aguja hi ha d'altres rutes pedestres que condueixen per una banda a Sant Llorenç de Cerdans (el Vallespir) i per l'altra a Beget i la Vall de Camprodon. L'acció s'ha pogut fer gràcies a l'ajut del Departament d'Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

L'altra actuació ha consistit a formigonar dos trams situats a la pista que va de Sadernes a la Vall de Riu. La darrera és un vall situtada al peu de la muntanya del Bassegoda. Té atractius com la Fageda de can Menera. Manté el paisatge de manera idèntica al passat. És a dir, no hi han els elements transformadors del segle XX, com ara torres elèctriques o d'altres sistemes de conducció d'energies.

Els dos trams millorats estaven considerats com els més crítics de la pista. En concret, un està situat en una rampa a la sortida de Sadernes en direcció a la Vall de Riu i l'altre està al pont dels Aures, just al límit de terme entre Sales de Llierca i Montagut i Oix.

L'objectiu de les dues actuacións - segons fons del Consorci- és millorar els accessos a la zona per part dels veïns i els usuaris: caçadors, excursionistes, gent que practica l'escalada, i els pocs veïns de les masies.

La previsió és consolidar a mitjà termini els trams reparats. Consideren que fet el projecte de millora, s'evitaran intervencions més costoses de cara al futur i esllavissades.

Les feines de millora dels camins de l'Alta Garrotxa són finançades pel Departament a través del Consorci, el qual procura encarregar-les als habitants de les masies properes als llocs, on s'han de fer les intervencions. La intenció és millorar el territori i fer-hi possible l'existència d'habitants que ajudin a preservar-lo.