A mesura que passen les hores es coneixen noves dades de l'accident aeri que va colpir fortament les comarques de Girona aquest dimarts. Ahir es va saber que hi ha un altre gironí entre les víctimes de l'accident aeri als Alps francesos. La llista de passatgers de Girona que han perdut la vida en aquest vol que anava de Barcelona a Düsseldorf s'eleva per al moment fins a 10 persones.

Es tracta de Pere Daunis Casadevall. Un veterinari de 42 anys que havia nascut a Viladamat però que actualment residia a Girona amb la seva família: la dona i dues filles. Treballava per una empresa d'exportació càrnia de la província de Girona.

Daunis havia de participar a la fira del sector alimentari Anuga FoodTec de Colònia. En concret, hi havia de fer una conferència. Estava previst que agafés el vol cap a Düsseldorf el dilluns però finalment, va decidir postposar-ho per així poder-se preparar millor la conferència que havia de fer.

A Viladamat, hi resideixen els seus pares. Ahir els amics amb coordinació amb l'Ajuntament de la població van fer una concentració a la qual van participar un trentena de persones, entre ells, el personal municipal, amics i veïns. També van redactar una carta de dol que es va penjar a la seva pàgina muninipal.

Amb la mort d'aquest veterinari natural de Viladamat, ja hi ha deu gironins que han perdut la vida en la fatídica tragèdia dels Alps. Són cinc homes i cinc dones que tenien entre 32 i 66 anys i vivien a Amer, Olot, Sant Gregori, Anglès, Banyoles, Porqueres i Girona.

Es tracta majoritàriament de treballadors i directius de companyies del sector de l'alimentària de la província que anaven a una fira alimentària a Colònia. Entre els finats també hi ha un enginyer que treballava per una empresa alemanya i una veïna d'Olot que viatjava a Düsseldorf per motius de feina. Tots deu el dimarts al matí van agafar l'aeronau que unia Barcelona amb la ciutat alemanya de la companyia Germanwings que va acabar precipitant-se als Alps francesos i que ha causat la mort de 150 persones.