Els hotels de la Costa Brava tindran aquesta Setmana Santa una ocupació de l'entorn del 70%, segons les previsions de a Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona. Cal tenir en compte que no tots els hotels estaran oberts: hi haurà disponibles 61.220 places hoteleres, el 75% del total. D'altra banda, les nevades dels darrers dies fan que les pistes d'esquí es mantinguin obertes i l'ocupació a zones de muntanya es preveu que arribi al 70% a la Garrotxa i la Cerdanya i al 65% al Ripollès. Les cases rurals esperen arribar a ocupacions del 90%. En canvi, el sector del càmping -la meitat dels quals continuen tancats- espera ocupacions del 50%.

Per comarques, en aquests moments hi ha reservades el 70% de les habitacions dels hotels a la Costa Brava Centre i la Selva marítima. A l'Alt Empordà les reserves es situen al 50%. Pel que fa a la ciutat de Girona, les previsions situen l'ocupació al 65%. Són previsions similars a les de Setmana Santa de 2014.

Les nevades de les darreres setmanes han deixat gruixos a les pistes d'esquí, que encara estaran obertess. Això fa que s'esperi un 70% d'ocupació als hotels de la Garrotxa i la Cerdanya i del 65% al Ripollès.

Els dies forts d'ocupació seran entre divendres 3 i dilluns 6 d'abril. El factor climatològic és clau per acabar de millorar les xifres ja que molta gent decideix reservar a última hora si veu que fa bo.

La majoria de reserves són per a dues i tres nits, seguint la tendència dels darrers anys. El perfil del turista que s'espera aquests dies a les comarques gironines és, bàsicament, el de famílies, parelles de mitjana edat i grups de nens i adolescents que competiran en el torneig internacional de futbol MIC.

La majoria seran turistes del país -sobretot de Barcelona i la seva àrea metropolitana- i a la ciutat de Girona també s'espera que hi hagi visitants de la resta de l'Estat com bascos i valencians. A la costa també hi ha reserves de francesos, alemanys i anglesos

90% a les cases rurals

Les previsions de l'Associació Turisme Rural de Girona són bones, especialment entre els dies 3 i 6 d'abril. El 85% de les cases ja estan reservades i s'espera que, amb les reserves de darrera hora, el nivell d'ocupació pugui pujar fins al 90%.

El fet que encara hi hagi neu a les estacions d'esquí i una previsió meteorològica a priori favorable fa que les reserves siguin homogènies arreu de les comarques gironines. Les dades són similars a les de l'any passat i, fins i tot, lleugerament superiors. Des de l'associació remarquen, però, que continua la tendència d'escurçar les estades.

Per la seva banda, el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, va explicar que els càmpings grans -situats la majoria al litoral- no obren encara per Setmana Santa i que només estan operatius la meitat dels establiments. El fet que aquest any la Setmana Santa sigui quinze dies abans que l'any passat, fa que hi hagi ?menys establiments oberts. Molts dels càmpings que estan oberts se situen a comarques interiors i de muntanya i són més petits. Les previsions de què disposen situen l'ocupació a l'entorn del 50%.