Malgrat no es pot comptabilitzar quantes persones a nivell particular s'han sumat a la iniciativa, l'Hora del Planeta s'ha fet especialment visible amb l'apagada dels llums de monuments tan emblemàtics com la Sagrada Família o la Torre Agbar de Barcelona, la catedral de Girona o la Muralla de la Via de l'Imperi Romà de Tarragona. Des que l'organització World Wide Fund for Nature (WWF) la va posar en marxa fa 9 anys a Sidney, cada cop són més les ciutats i països que se sumen a una campanya que vol reivindicar les energies netes per lluitar contra el canvi climàtic. A Catalunya també, cada any, hi ha més poblacions que hi participen. Aquest any ho han fet fins a 71 ciutats i pobles.

A dos quarts de nou en punt, el Circ Romà i el tram de la Muralla de la Via de l'Imperi Romà de Tarragona s'han quedat a les fosques. Amb l'apagada dels focus del monument, la ciutat se suma a la iniciativa l'Hora del Planeta, la campanya més gran de mobilització i lluita contra el canvi climàtic. Han estat centenars els edificis públics i notables de 71 municipis catalans que han participat en aquesta acció, entre elles totes les capitals de les demarcacions. A Barcelona s'han quedat a les fosques la Sagrada Família, el Castell de Montjuic, el Parc Güell o la Torre Agbar, entre molts altres i a Lleida també ho han fet la Seu Vella, el Pont de Príncep Viana o l'edifici del Casino.

En total, s'han sumat a l'Hora del Planeta més de 7.000 ciutats i pobles de 160 països, a més de milers d'empreses, centres educatius i entitats que també hi ha col·laborat.

2015, objectiu París

WWF ha recordat que l'Hora del Planeta és aquest any especialment important per ser un any clau en la lluita contra el canvi climàtic i l'excessiva despesa energètica. Al mes de desembre està previst a París, a França, l'aprovació d'un acord de tots els governs del món a favor del clima i per un futur basat en les energies netes. L'organització ha aprofitat l'acció per reclamar que aquest pacte s'assoleixi a París i s'abandoni l'ús de combustibles fòssils com el carbó, el petroli i el gas en favor de les energies renovables. "A París cal aconseguir l'acord climàtic global que garanteixi la transformació que necessiten i ens encamini cap a un món més saludable, segur i just per a tots", han demanat des de WWF.