Els Mossos d´Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Sants-Montjuïc de Barcelona van detenir el passat 22 de març un home, de nacionalitat espanyola, de 66 anys i veí de Barcelona, com a presumpte autor d´un delicte de tinença il·lícita d´armes i explosius i d´un delicte de fabricació, tràfic i dipòsit d´armes i explosius. El detingut va passar a disposició judicial el 25 de març i va quedar en llibertat amb càrrecs, però la investigació continua oberta

La detenció va tenir lloc quan els Mossos d´Esquadra van tenir coneixement que un home havia ofert una pistola a un altre a canvi d´unes copes. Quan els agents van arribar al lloc dels fets, en un carrer del barri de Sants-Montjuïc, van contactar amb l´home que els havia alertat, qui els va informar que la persona havia fugit del lloc amb un vehicle tot terreny després que ell s´hagués negat a adquirir l´arma.

Immediatament, els mossos van iniciar una recerca per les rodalies i van poder trobar el presumpte autor dels fets a l´interior del seu vehicle, on van localitzar-hi gran quantitat d´armes, entre les quals hi havia dues pistoles i un revòlver. A més també hi havia armes blanques, punys americans, esprais d´autodefensa i diferent tipus de munició real.

Per tot plegat, els agents van detenir al conductor del vehicle per un delicte de tinença il·legal d´armes i les hi van intervenir totes.

Els agents també van poder comprovar que la persona es trobava sota els efectes de les begudes alcohòliques i per aquest motiu van sol·licitar una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona per tal de poder fer-li la prova d´alcoholèmia, que va donar un resultat de 0,47 mg/l, per la qual cosa va ser denunciat administrativament per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques.

Part de l'arsenal era a Planoles

La Unitat d´Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc es va fer càrrec de les investigacions. Arran de les gestions fetes, es va esbrinar que el detingut tenia dos domicilis, per la qual cosa es va demanar al Jutjat d´Instrucció en funció de guàrdia dos manaments d´entrades i escorcoll per tal de comprovar si tenia més armes als domicilis.

El passat 23 de març es va fer l´entrada a un pis del barri d´Horta de Barcelona on es van trobar 10 armes de foc curtes, una escopeta , tres rifles i uns 25000 cartutxos, 3 kg de pólvora, 1000 percussors, una granada buida i diverses armes prohibides. Va ser necessari activar el grup Tedax per poder fer les comprovacions amb els pots de pólvora i la granada buida.

L´endemà, els investigadors es van desplaçar fins l´altre domicili, situat a Planoles, al Ripollès, on el detingut tenia una segona residència. En aquesta segona entrada encara es van trobar més armes i munició: 11 armes curtes, 10 armes llargues, peces de pistoles , 205 cartutxos de diferents calibres, més de 19300 projectils de diferents calibres, 11 armes blanques, 5 silenciadors i 30 carregadors de diferents calibres.

Fruit de les tres actuacions, s´han intervingut 3 kg de pólvora, més de 44000 projectils de diversos calibres i 42 armes de foc, 28 d´aquestes armes de foc habilitades per disparar estaven en situació il·legal.

En total s´han comissat 11 revòlvers, 17 pistoles,1 escopeta i 13 rifles, diverses d´aquestes armes presentaven modificacions en les seves parts fonamentals, fet que s´analitzarà detalladament en els propers dies.